MENSENVRIEND


  O
ndanks alle technische wonderen van deze eeuw op het gebied van geneeskunde, transport, kernenergie en electronische communicatie, leven we in een ernstig verstoorde samenleving. Onder de driedubbele dreiging van drugsmisbruik, criminaliteit en afnemende morele waarden, is een groot deel van onze wereld een woestenij. Volgens sommige ramingen is bijvoorbeeld marihuana de grootste en meest renderende oogst in Amerika en de internationale bruto inkomsten van illegale drugs worden tussen de 500 miljard en 1 biljoen dollar geraamd. Daarbij wordt nog eens 54 miljard dollar uitgegeven aan medische en psychiatrische drugs, tot we uiteindelijk worden geconfronteerd met een crisis van werkelijk planetaire afmetingen, waarbij de wereldbevolking meer geld besteedt aan drugs dan aan voedsel, kleding en onderdak tezamen.

      Vandaag de dag zijn onrechtmatig verkregen inkomsten slechts één maatstaf voor de tol van drugsmisbruik. De schakel met de misdaad is er nog één. Uit onderzoeken van het Amerikaanse Ministerie van Justitie worden drie op de vier verdachten die worden aangehouden in verband met geweldsmisdrijven positief getest op illegale drugs. Dit betekent ruw geschat 1,4 miljoen gewelddaden per jaar ... en de kosten daarvan in termen van menselijk leed zijn niet te becijferen.

      Aan de aantoonbare basis van drugsmisbruik en criminaliteit ligt, wat genoemd wordt, „De morele crisis van de 20ste eeuw”. Ook hier zijn de feiten verontrustend: bijna de helft van alle huwelijken eindigt in echtscheiding; 67% van alle Amerikanen geeft grif toe dat ze zouden liegen als ze daar financieel voordeel mee zouden behalen en 47% biecht op dat zij zouden spieken om voor een examen te slagen. Het is dan ook niet te verwonderen dat, terwijl het aantal inbraken, verduisteringen en andere vormen van diefstal epidemische afmetingen heeft aangenomen, zo’n 76% van alle Amerikanen deze huidige periode beschrijven als „Het tijdperk van moreel en spiritueel verval”.

     Al in 1950 voelde Hubbard aan waar deze wereld op af stevent. Hij ging op zoek naar middelen waarmee, zo schreef hij: „de mens bij zichzelf iets van het geluk, de oprechtheid, de liefde en de goedheid kan terugvinden waarmee hij geschapen werd”.| Vorige | Volgende |
| Inhoud | Aanverwante Sites | Home | Overzicht | Boekhandel |

info@scientology.net

© 1996-2004 Church of Scientology International. All Rights Reserved.

For Trademark Information